Trondheim Symfoniorkester og Opera (TSO)

Mektige musikkopplevelser

TSO er hele midt Norges musikalske stolthet. De siste årene har vi sammen videreutviklet den visuelle verktøykassen med nye og kraftfulle verktøy.

TSO leverer ukentlige torsdagskonserter, fantastiske operaoppsetninger, populærkonserter og mye mer fra sin storstue i Olavshallen. Men også ute på turnè regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

Vår jobb denne gangen ble å bidra til en oppfrisket og modernisert identitet, i tillegg til virkemidler som løfter frem TSO og mektige musikkopplevelser på en god måte. Identiteten skulle appellere til et bredt publikum, også yngre og nye publikummere.

Løsningen ble en identitet som bygger på ønsket om å begeistre og skape emosjonell forløsning gjennnom musikken - altså om å skape mektige musikkopplevelser. Vi har blant annet utviklet visuelle former basert på komposisjon, rytme og bevegelse. De grafiske elementene har utspring i takteringsfigurer. Vi kaller det taktstokkens dans.

Taktstokkens dans, som er dirigentens bevegelser, danner utgangspunkt for gjenkjennelige mønstre både i animasjoner, film og statiske flater.
Sammen med TSO har vi utviklet både nye nettsider, logovignetter, animasjonssnutter, grafikk, film og kampanjer.

Her serverer vi noen smakebiter!