NTNU

Klar for eksamen?

Som student er det mye å tenke på før eksamen - og ikke minst mye informasjon du må få med deg. NTNU ville gjøre det enklere for nye studenter å få oversikt. Sammen har vi derfor utviklet et digitalt kurs.

Eksamen kan lett gå til hodet på en - særlig når man er ny i studentlivet. Med kurset «Klar for eksamen?» samler NTNU alt man trenger å vite om å ta eksamen. Når studenter har vært gjennom dette kurset, er det «bare» lesingen som gjenstår.

Kurset er utviklet i tett samarbeid med ansatte på NTNU, og utvalgte studenter har både testet og synset om konsept, innhold og teknisk løsning underveis. Tibe har stått for utvikling av konsept, visuelt innhold og animasjon, i tillegg til design og teknisk løsning.

Vi var opptatt av å finne en form på kurset som tar innholdet på alvor, og samtidig gjør at det oppleves som litt gøy. Det skal være lett å gjennomføre kurset, og viktigst av alt - det skal oppleves nyttig og gi NTNU-studenten trygghet for at man vet det som trengs for å ta eksamen.

Til å hjelpe oss med det pedagiske utviklet vi gjennomgangsfiguren Noori. Noori er en erfaren student, som har gått på NTNU noen år. Hun introduserer de ulike kursdelene, og «drar» deg gjennom innholdet med sin motiverende, tillitsvekkende og «storesøster-aktige» stil. Som motivasjon har vi underveis i kurset lagt inn både spørsmål, oppgaver og uhøytidelige spørreundersøkelser.

Den tekniske løsningen er optimalisert for mobil, og er så strøken som denne målgruppen er vant til som erfarne SoMe-brukere. Her har brukeropplevelsen stått i sentrum med fokus på «touch and feel», skroll og lekne animasjoner.

Som seg hør og bør, har vi bedt studentene å gi kurset karakter, fra den skalaen de selv kjenner så godt. Foreløpig ligger vi godt an, trygt plassert mellom A og B:).